Locatie

Landgoed-Blom-Sfeerfoto-9

Kom straks aanrijden bij Landgoed Blom en voel direct die ontspanning door de autoluwe, parkachtige opzet. De auto parkeer je gelijk bij binnenkomst in de groene parkeerhub. Wandel of fiets over de kronkelende paden tussen de gebouwen door naar Buitenhuis Blom of de portiek van een appartementengebouw. Kinderen spelen vrij en je ziet mensen op een bankje gezellig kletsen.

Untitled Artwork Veld 2

Bereikbaarheid

Landgoed Blom ligt aan de Barchman Wuytierslaan, ter hoogte van DierenPark Amersfoort. Vooralsnog worden er door de gemeente geen aanpassingen gedaan aan deze rondweg. In overleg met een verkeersdeskundigbureau wordt een veilige aansluiting gemaakt met de nieuwbouw. De veiligheid van de fietser en voetganger staat voorop.

De ligging zo dicht bij de stad, maar toch ook bij de uitvalswegen naar Soest, Soesterberg en Zeist, maakt dit tot een geliefde locatie. Doordat bus 70 praktisch voor de deur stopt, kun je hier ook prima met het openbaar vervoer uit de voeten. Hartje Amersfoort is 10 minuten fietsen en het treinstation is 2,5 km verderop. 

FTgSwabWYAA IgD

Parkeren

‘Leven in harmonie met de natuur’ zie je terug in het parkeerbeleid van Landgoed Blom. We maken zo min mogelijk parkeerplaatsen, daarmee ontmoedigen we autobezit. We willen het gebruik van elektrische deelauto’s zo aantrekkelijk maken dat je geen eigen auto meer wilt bezitten.

Auto’s zie je in Landgoed Blom nauwelijks. Alleen bij Buitenhuis Blom komen enkele parkeerplaatsen. De overige auto’s staan in de parkeergarage die helemaal groen wordt ingepakt, zodat hij opgaat in de natuur en dieren een fijne plek hebben om te schuilen.